Enschede, 23 april 2024 – EnschedeLab gaat verder als ChallengeLab Twente. Deze naamswijziging markeert dat AKI/ArtEZ, ROC van Twente, Saxion en Universiteit Twente samenwerken met de gemeente Enschede, maar ook met steeds meer andere Twentse gemeenten, zoals de gemeente Hengelo. Deze ontwikkeling komt voort uit de Subsidie City Deal Kennis Maken (CDKM) 2023 die in mei 2023 is toegekend. Het betekent dat de komende 3 jaar een bedrag van 500.000 euro kan worden geïnvesteerd in het ontwikkelen en benutten van kennis en expertise voor stedelijke vraagstukken.
Maak kennis met de stad
ChallengeLab Twente brengt steden in Twente samen met studenten, docenten en onderzoekers door krachten te bundelen bij het oplossen van echte vraagstukken, bijvoorbeeld op het gebied van duurzaamheid. Studenten van Universiteit Twente, ROC van Twente, Saxion Hogeschool en AKI/ArtEZ worden uitgedaagd om over de grenzen van hun instellingen heen samen te werken aan innovatieve oplossingen. Gemengde teams, samengesteld uit studenten met diverse talenten, skillsets en ervaringen, werken aan deze vraagstukken. ChallengeLab Twente gelooft dat deze mix van creatieve denkers en makers inspirerende en onverwachte oplossingen zal voortbrengen.
De vraagstukken komen rechtstreeks uit Twente, van gemeenten, bedrijven, inwoners en maatschappelijke organisaties. Zij zijn als opdrachtgever ook betrokken bij het oplossen van de challenges, waardoor een wisselwerking ontstaat: studenten leren, doen waardevolle contacten op en gemeenten, inwoners, organisaties en bedrijven ontvangen bruikbare oplossingen.
“Wij denken dat het samenbrengen en samen laten werken van studenten van de verschillende kennisinstellingen, met verschillende talenten en skills, echt een meerwaarde heeft. In het bedrijfsleven werken ze straks ook samen met mensen met verschillende achtergronden aan projecten. ChallengeLab Twente gelooft dat deze mix van creatieve denkers en makers inspirerende en out-of-the-box oplossingen zal voortbrengen voor vraagstukken rondom circulariteit en duurzaamheid,” zegt Eric Wolkotte, projectleider ChallengeLabTwente.
Doelgroepen
ChallengeLab Twente richt zich op drie doelgroepen:
- Studenten: Binnen hun opleiding kunnen studenten deelnemen aan de challenges die twee keer per jaar worden georganiseerd. Studenten brengen hun talenten, skills, ervaring en creativiteit mee in deze samenwerking.
- Docenten en onderzoekers: Of het nu als instructeur, begeleider of door het afvaardigen van studenten is, docenten en onderzoekers spelen een cruciale rol. Zij maken het mogelijk dat de vraagstukken uit de praktijk passen binnen bestaande vakken en opleidingen van de vier kennisinstellingen.
- Opdrachtgevers: ChallengeLab Twente draagt bij aan het oplossen van vraagstukken. Deze worden aangedragen door de opdrachtgevers – bedrijven, gemeenten, maatschappelijke organisaties en inwoners. Ze kunnen via ChallengeLab Twente gebruik maken van de veelsoortige en actuele kennis die voorhanden is binnen de Twentse kennisinstellingen.
ChallengeLab Twente kijkt ernaar uit om de samenwerking met partners in de regio voort te zetten, te laten groeien en innovatieve oplossingen te blijven bieden voor de uitdagingen van Twente.
Voor meer informatie kunt u kijken op de website: www.challengelabtwente.nl, of contact opnemen met:
Eric Wolkotte (projectleider ChallengeLab Twente)
06-37604485
Ben je student en wil je je inschrijven? Kijk dan op www.challengelabtwente.nl/contact/https://www.challengelabtwente.nl/contact/
Recent Comments